2009. június 7., vasárnap

a smink szövetsége

Nem kell megijedni, nem egy három vagy ki tudja hány részes regény sorozatot akarok írni. Csak egy igen hasznos oldalt szeretnék bemutatni, azoknak, akik esetleg még nem ismerik. Az oldal a makeupalley.com, ami már nevében is mutatja, h a sminkről szól, de nem a hagyományos értelemben. Ez egy fogyasztói és közösségi oldal egyszerre, a lényege pedig, h valaki vesz bármilyen smink, testápoló terméket, akkor arról írhat véleményt, ami alapján másoknak fogja megkönnyíteni a döntést, vagy fordítva, más írása fogja megkönnyíteni az ő döntését.
Az oldalon regisztráció nélkül is tudunk nézelődni, de jóval korlátozottabban, mint ha csatlakozunk a közösséghez, mert úgy a képeket, és a teljes értékeléseket, véleményeket el fogjuk tudni olvasni. Mondjuk az angol tudás nem hátrány, de ha valaki nem beszéli olyan jól a nyelvet, annak az adott termékhez kapcsolódó számadatok lesznek a segítségére, hisz megmutatják, h hányan vásároltak ilyen terméket, mennyire tetszett nekik, hányan vennék meg újra, és persze, h összesen hányan mondtak véleményt róla.
A termékek skálája igencsak széles, így előrelátóan az oldal készítői több fő- és alkategóriát hoztak létre. A legalapvetőbb dolgoktól, mint a szem, arc, haj, körmök, parfüm, a sminkeléshez csak könnyedén kapcsolódókig, mint a kiegészítők, férfi részleg, mindent megtalálhatunk. Természetesen az alcsoportok is egy hasonlóan egyszerű, logikus és átlátható rendszert követnek. A keresőbe pedig, ha beírjuk a márka első betűjét már gördül is a lista, ahonnan választani tudunk. Bevallom eddig nekem még nem sikerült olyat írni, ami ne lett volna meg a listában:D Ha még így is sok a találat, akkor tovább szűkíthetjük a termék beírásával, de erre nem gyakran van szükség. A találati lista rendezésébe is beleszólhatunk, hiszen lehet népszerűség vagy megírt vélemények száma szerint sorba állítani.


A sok jó mellett tényleg csak az angol az, ami esetleg gondot okozhat pár emberkének, de egy online szótár vagy esetleg egy barátnő biztos tud segíteni a probléma megoldásában. A másik, amire nem árt odafigyelni, h a termékek neve nem mindig ugyanaz Amerikában, mint itt nálunk, így előtte célszerű a gyártó honlapján kalandozni, h elkerüljük ezt. Ezek után már nincs más dolgunk, mint kiválasztani, h mit keresünk, elolvasni a véleményeket, és vagy besétálni egy boltba, és megvenni az áhított terméket vagy másik után nézni.

Hölgyeim, olvasásra fel:D

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.