2010. április 1., csütörtök

max factor false lash effect


Kicsit belelendültem itt az irogatásba, érdekes ez jobban megy, mint a szakdogám írása. Mivel csodával határos módon a fényképezőm végre működött, ezért gyorsan kihasználtam az alkalmat és készítettem pár képet. Túl sokáig nem volt kooperatív a gép, de azért a mostani bejegyzéshez elég lesz:D

Az ígéretemnek megfelelően végre eljött a Max Factor False Lash Effect szempillaspiráljának az ideje. Az első dolog, ami rögtön szembetűnt, amikor a boltban megláttam, az a formája volt. Nem a szokásos hosszú, vékony tubusba szuszakolták bele a terméket, hanem egy viszonylag dundi, sötétszürke tubusba, és végre az arany feliratozást is sikerült mellőzni, és szolid ezüstre cserélni. Ja, és az egész csomagolás olyan kellemes szatén fényű, nem az a tipikus fényes. Amikor hazahoztam, akkor a neten kutakodtam egy kicsit, és feltűnt, h a csomagolás rettentő mód hasonlít az Amerikában hódító CoverGirl Lash Blast spirálra. Tovább kutakodtam, még Wiki barátnőmet is segítségül hívtam, így végül megtudtam, h mindkét márka a Procter&Gamble óriáshoz tartozik. Ennek tükrében viszont elég érdekes a dolog, hiszen a CoverGirl és a Max Factor is ú. n. drogériás márka, tehát nem sok értelme van az egésznek. Vagy ez olyan akar lenni, mint a L'Oreal és a Maybelline kapcsolata? Ugyan ahhoz a családhoz tartoznak, de míg előbbi az érettebb nőknek készül, addig utóbbi a fiatalokat célozza meg termékeivel. A kérdésre azért nem tudok igazán választ adni, mert itt Európában nem lehet kapni a CoverGirl termékeit. Azért, h legyen egy kis viszonyítási alap:
Igen, tudom, nem stimmel a szög, de azért így is látható a dizájn egyformaság:D

Na, de ne ragadjunk le a külsőségeknél. Belül meglepő módon nem a szokásos vékonyka iFX kefével szembesültem, hanem egy igen csak duci változattal. Ennek megfelelően a spirál szára is vastagabb volt az eddig megszokottnál. Nem kertelek, nem jött be. A kefe kialakítása pont olyan, mint a Masterpiece Maxnél, csak vastagabb kiadásban, tehát a teteje felé itt is rövidülnek a kis tüskék. Ennek megfelelően a szemzugban megbúvó pillákat most még nehezebb elérni, ráadásul a duci kefének köszönhetően sokkal könnyebb összekenni magunkat. Ráadásul a beígért hihetetlen dúsítás is elmarad. Szal igazából nekem csalódás volt a termék ebből a szempontból. Ha valakinek sietős, akkor ne ezt használja, mert annak bosszúság lesz a vége. Ráadásul a furcsán ferde vég miatt olyan mint ha a termék rövidebb is lenne, és nem esik annyira kézre, pedig nekem aztán nincsen nagy kezem.
A termékről viszont most sem tudok rosszat mondani, erősen pigmentált, nem kenődik, még egy víz sem árt neki, természetes megjelenést kölcsönöz, a pillák göndörítő nélkül is szépen tartják az ívet, és  az illata is kellemes. Szerintem a 4499 forintos ár kicsit sok érte, hiszen nagyjából ugyanazt tudja, amit a Masterpiece család termékei. A pénzükért amúgy 13,1 ml-nyi terméket kapunk, melynek szavatossága most is 6 hónap.

Csomagolás: 4/5
Használat: 2/5
Érték: 3/5

Összességében: 3/5


This is a busy night, so here is my next review, it's about Max Factor's False Lash Effect mascara. When I first saw the product it caught my attention because of the chubby tube, which wasn't the much spotted shiny black and gold lettered combo. It is more greyish, not that shiny and it has silver letters on it, Iooked a bit strange among all the slim ones. When I bought the product home I also realized, that this mascara looks exactly like CoverGirls Lash Blast mascara. I did a little search on the internet, and found out that both brands belong to the big Procter&Gambel family. So I don't really see the point behind this. The only reason I can think of is, that this is like L'Oreals and Maybellines connection, the first one is for women, the second one is more for girls, teens. Maybe it's the same with Max Factor and CoverGirl, cause both are drugstore brands, even the second one is aviable only in the US.
When you open the tube you don't get the normal slim plastic wand, you get a chubby version. The problem is, that the wand is still the same, just thicker. It still has too small spikes at the end, so reaching the lashes in the corner is a bit hard. And because of the thicker wand getting some product on your lid is very easy, so when your in a hurry, opt for another mascara. There's also another little problem, because of the design holding the mascara is a bit strange, it feels like it's too short, it doesn't really fits in to my hand, and I don't have big hands.
Despite all these thing the product itself is good, it has a great pigmentation, it has a good staying power, the lashes hold the curl great, it gives a natural look, and it smells good. Even the product is good, because of the wand I would opt for another mascara for a daytime look.

Packaging: 4/5
Easy of use: 2/5
Value: 3/5

Overall: 3/5


Next item will be the Lash Extension Effect mascara.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.