2010. július 21., szerda

essence reloaded


A múltkor a körömlakkok okozta pozitív élmény hatására gondoltam kipróbálok pár másik Essence terméket is, így vásároltam kicsit. A kosárba a következő termékek kerültek: BlackMania szempillaspirál, Chill Out szemfesték és egy adag francia manikűrhöz való ragasztó csík. Sajnos most közel sem volt olyan kellemes meglepetésben részem, na lássuk a medvét.


After the nice experience with the Essence Color&Go polishes I wanted to try out some more products. So I bought myself the following items: BlackMania mascara, Chill Out eyeshadow, and some nail tip guides. Sadly this time the experience wasn't really great.




Kezdjük a spirállal. A BlackMania csomagolása szerintem pont elég csajos, kicsit rockos, egyszerű és nem csicsás. Azért is szerettem volna kipróbálni, mert a legtöbb spirál ugyanazt tudja, így reménykedtem, h a több ezres Max Factoros termékeket lecserélhetem egy pár százasra. Nagyot tévedtem.
A használat egyszerű, könnyű, a hagyományos fejű kefe nem okoz gondot. A termék nem csomós, relatív könnyen szárad, szép színt ad, nincs furcsa szaga. Akkor mi a gond? Az, h iszonyat könnyen maszatolódik. A teszt napok végére a szemem sarkába bizony ott volt egy kis feketés szürkés foltocska. Kár érte, mivel ettől eltekintve tényleg egy olcsó és jó cucc lenne, de így nem igazán ajánlom senkinek.


I bought the BlackMania mascara because I thought that maybe I can replace my regular drugstore mascaras with this. I was wrong. But why? The packaging is girly, a bit edgy. The mascara has a regular wand, which makes it easy to use. The product is nice, not clumpy at all, has no strange smell and has a good pigmentation. The problem with this mascara is, that it smudges and fades too much. When I tested it at the end of the day I had some greyish black patches at the corner of my eyes. It's a shame cause the product is not bad, and if it woudln't smudge so much I would use this instead of any other drugstore mascara.


Folytassuk a sort a fracia manikűrt megkönnyítő csíkokkal, amit persze nem csak ahhoz lehet használni. A csomag három különböző dizájn tartalmaz, mindegyikből 22 csíkot és mindezt pár szár forintért. Elég jól hangzik igaz? Sajnos nem. Többször is kipróbáltam a csíkokat, de azok nem tapadnak rendesen, a lakk befolyik alájuk, így a lehúzás után sajnos nem a kívánt dizájn köszön vissza a körmünkön, hanem valami csálé, görbe, idétlen minta. Ja, és mint ha ez még nem lenne elég, a csíkok a már több napos lakkot is hajlamosak leszedni. Ezek után lehet, h röhejes, de maradok a sima celluxnál, az bombabiztos, mindig sikerül, igaz csak egyféle dizájnt tud:D


So, let's go on with the tip guides. For a few bucks you get a package of three different design with 22 stripes of each one. Sounds good right? Not really. The stripes are hard to handle, they don't adhere well to the nails, so the nail polish gets under them, and when you remove the stripes you don't get a clear design. Instead you get something tacky, something that looks like a child did your manicure. Oh, and if this is not enough the stripes tend to remove polish that is even a few days old. So this is not a winner product, and even if I might sound stupid I'll stick to my regular, office cello tape. It always works for me, it's cheap, the only con is that it only features one design:D


Utoljára, de nem utolsó sorban jöjjön a szemfesték. Az első két termék okozta csalódás után ettől már nem vártam túl sokat, sőt pár napig hozzá sem nyúltam, annyira nem volt kedvem foglalkozni vele. Aztán mégis rászántam magam, és milyen jól tettem. Bár a csomagolás igen csak olcsó, nehezen nyitható a szemfesték maga mégis egész jó. Nagyon finom érzetű, egyáltalán nem darabos, szép a színe és kimondottan tartós. Én a Chill Out-ot hoztam haza, ami egy kellemes, csillogós fehér. Persze a színe nem annyira erős, mint mondjuk egy hasonló MAC-nek, de szerintem az ár/érték arány egész jó, hiszen csak pár szár forintba kerül Amolyan highlighternek pedig kimondottan tökéletes a számomra. Legközelebbi látogatásom alkalmával biztos megnézem magamnak a többi árnyalatot is.


After the disappointment I didn't touched the eyeshadow for days, but after I did I was quite happy with the result. The eyeshadows packaging is very cheap, a bit tacky, and a bit hard to open, but the shadow inside is really good. It's soft to the touch, not chalky, has a good pigmentation and a very good staying power. The one I got is called Chill Out, and it's a shimmery white, and of course the color payoff is not as good as with a MAC shadow, but it's worth the money. I bought this one as a highlighter and it's great for that, and I'll surely will check on the other shades.

6 megjegyzés:

Annus21 írta...

Az essence szempillaspirálok között szerintem a legjobb: multi action
Másik kedvenc tőlük: smokey eyes set
A következő return to the paradise kollekciót érdemes szerintem megnézni. A szemhéjpúderek elég jól néznek ki, más külföldi blogban már tesztelték.

babicsek írta...

@Lulu21:

Köszi a tippeket,majd vetek egy pillantást a termékekre:D
A Return to paradise kollekciójukból engem a púder érdekel,és a sötét zöld lakk.Sokat nem akarok költeni,mivel egy szeptemberi MAC kollekcióra kuporgatok;)

Andi írta...

melyikre?:))

babicsek írta...

@Andi:

A Fabulous Felines elnevezésűre,mely hatalmas lesz,már kinéztem magamnak,h melyik részből (Burmese Beauty,Leopard Luxe,Palace Pedigree) mit szeretnék:D

Ha esetleg még nem láttad volna a részletes infókat,itt megtalálsz mindent;)

http://www.chicprofile.com/2010/07/round-up-mac-fabulous-felines-makeup-collection-for-fall-2010-close-up-photos-face-charts.html

bamboo írta...

A celluxot is lehet mintára vágni, nem olyan nehéz

babicsek írta...

@bamboo:

Nem rossz gondolat,egy kis gyakorlással nem lehet olyan nehéz a dolog,de nekem az már túl sok macera.Én max cakkos a cakkos szélű használatán gondolkodtam el,de magamnak nem hiszem,h fogom vagdosni:D

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.