2011. február 20., vasárnap

urban decay 15th anniversary eyeliner set, first look

Amint azt a múltkor láthattátok immáron boldog tulajdonosa vagyok egy ünnepi kiadású Urban Decay szemcerka szettnek. Ma erről a szépségről lesz szó.


Last time you saw that from now on I'm a happy owner of an anniversary eyeliner stash by Urban Decay. Today I'm gonna share my first thoughts on this not so little baby.




Kezdeném a sztorival. Amikor a neten megjelentek az első képek a szettről már akkor elfogott az a bizonyos kell érzés, így megkerestem egy Angliában élő magyar bloggert, aki nemhogy nem küldött el melegebb éghajlatra, de kedvesen igent mondott a kérésemre. Ezt még tavaly történt, aztán nemrég a szigetországban felkerült a boltok polcára a szemcerka válogatás, és jött is a mail, h küldhetem a pénzt. Majd következett az izgalommal teli várakozás, h mikor ér már ide a csomag. Egyik nap aztán végre ott volt a postai értesítő, képzelhetitek, alig vártam, h másnap mehessek a postára. Itthon aztán következett a nagy kicsomagolás és gyönyörködés. A kedves bloggernek ismét szeretnék köszönetet mondani, h részt vett elmebeteg tervemen megvalósításában:D (Ne haragudjatok, h nem nevezem meg, de nem szeretném, ha ezután kérések sorozatával bombáznák itthonról, remélem megértitek.)

A szettnél az Urban Decay ügyelt a külcsínre és a biztonságra is. A dobozt egy átlátszó műanyag tok védi, amin még egy amolyan köszönő levél is van angolul és franciául. Ha ezt lehúzzuk, akkor ki tudjuk nyitni a dobozt, viszont a ceruzákat tartó fekete kis belő még külön le van fóliázva, h a cerkák ne másszanak el minden irányba szállítás közben. Bár erre szerintem amúgy is elég kicsit a lehetőség, mivel a kis vájatok elég szorosak ahhoz, h önmagukban is simán megtartsák a cerkákat, de tetszik, h a cég ennyire odafigyelt az ilyen apróságokra. Az egyetlen, ami kicsit furcsa volt az a kibontáskor észlelhető erős műanyagos szag volt, de ha kicsit nyitva hagyjuk a dobozt, akkor ez hamar elszáll. Amúgy a cerkákat tartó fekete izé nincs a dobozhoz rögzítve, így akár ki is vehetjük, és tárolhatunk valami mást az igencsak jól sikerült csomagolásban. Nekem nagyon tetszik doboz, így nem hiszem, h egyhamar meg fogok szabadulni tőle.




First the story. When I saw the first pics of this eyeliner set I had this I want it feeling, so I contacted a fellow blogger living in England if she could get one for me, and guess what she was so nice to say yes to my crazy plans. All this happened last year, and not so long ago she sent me a mail, that the stash has arrived on the shelves, so everything I had to do was to send the money. After it the waiting game was on, but a one day I got the notice, that my package is here. I was so exiceted, I could barely wait for the new day so I can go to the post office. When I got home I immediately opened the package and starred at my new eyeliners. I really want to say thank you to the lovely blogger abroad, who really helped me by getting my hands on this stash. (Excuse me that I don't name her, but I don't want her to get these kind of requests all the time.)

Now on to the liner set. Urban Decay really took care of this set. It looks great, I like the desing, and they also took care about safety. The box itself is protected by a plastic sleeve, which has a nice letter in english and french on the backside. When you open the box you also see, that the liners are also extra wrapped, so they can't fall out. Not that they would, cause the black thingy is very tight, but I like it when companys think like this. The only strange thing was that little plastic kind of smell when I opened the package, but if you leave it like that for a little while it goes by very fast. By the way, that black thingy is not glued to the box, so if you wish to you can take it out, and store something else in it. I really like the desing of the box, so I don't think I'll throw it away very soon.

Compared to a normal MAC palette.



A szett összesen 15 normál méretű szemcerkát és egy hegyezőt tartalmaz. Annak ellenére, h ebben az összeállításban nem találhatóak vastagabb ceruzák a mellékelt hegyezővel azokat is simán meg tudjuk faragni. A színek közt szerintem mindenki talál kedvére valót, de jöjjenek, akkor sorban:

Stray Dog: szürkés barna, enyhe csillogással (nekem a csiperke gomba lemezeinek színe jutott eszembe)
Corrupt: meleg csokibarna arany csillámokkal
Midnight Cowboy: kellemes barackos pezsgős szín, enyhe fémes fénnyel
Baked: meleg aranyló bronz metállos csillogással
Bourbon: kellemes karamelles barnás szín
Stash: oliva zöld arany fénnyel
Mildew: sötét mohazöld fémes fénnyel
Perversion: igazi, mély matt fekete
Electric: ragyogó türkizkék
Binge: sötétkék fémes csillogással 
Ransom: magentás beütésű lila, fémes fénnyel
Asphyxia: magenta-lila alap kékes lilás csillogással
Rockstar: gyönyörű burgundi padlizsán árnylat
Zero: normál fekete, enyhe csillogással
Uzi: sötétebb szürke ezüstös fénnyel



The set contains 15 full sized liners and a sharpener. Even if this set does not have any chubby liners you can use the sharpener for those too. So lets see the colors:

Stray Dog: a greyish brown color with a metallic sheen, think of the underside of mushrooms
Corrupt: a warm chocolate brown with golden glitter
Midnight Cowboy: a light peachy champagne
Baked: a warm golden bronz with a frosty sheen
Bourbon: a nice caramell brown
Stash: an olive green with golden sheen
Mildew: a deep mossy green, with a metallic sheen
Perversion: a true matt deep black
Electric: a shining turqoise
Binge: a navy kind of blue with a metallic sheen
Ransom: a magenta purple with soft sheen
Asphyxia: a pinky/magenta base with a blueish purple sheen
Rockstar: a rich burgundy eggplant shade
Zero: a normal black with a soft sheen
Uzi: darker grey with a silvery finish

A képek sorrendje: természetes fény, természetes fény vakuval, melegebb mesterséges fény.

Order of the pics: natural light, natural light with flash, warmer indoor light.


 Stray Dog, Corrupt, Midnight Cowboy, Baked, Bourboun




Stash, Mildew, Perversion, Electric, Binge




Ransom, Asphyxia, Rockstar, Zero, Uzi



Összességében azt tudom egyelőre mondani, h a ceruzák nagyon krémesek, könnyű őket felvinni, viszont van pár köztük, amelyeknek nem olyan erős a színe (Binge, Ransom, Asphyxia). Kiadósabb teszt után majd mesélek arról, h mennyire tartósak és természetesen szétnézek itthon, h találok-e hasonló színeket a meglévő cerkáim közt:D

All in all I can safely say, that the pencils are very creamy, they glide on like a dream, but there are a few shades, that are not so pigmented as the others (Binge, Ransom, Asphyxia). After a longterm test I will get back with staying power and I also try to find some dupes for the shades:D


Nektek van UD cerkátok, mi a véleményetek róla, tervezitek, h megvegyétek a jubileumi szettet?

Do you have any UD pencils, what do you think of them, will you be buying this anniversary stahs?

4 megjegyzés:

Christy írta...

Valami gyönyörűségesek,nagyon bejönnek :) Azt hiszem nekem is kell beszélnem a külföldön élő barátnőmmel/rokonokkal. Kíváncsi vagyok, h mennyire lesznek tartósak!

citromhab írta...

Jaj, de szépségesek. Egy ilyen szettet én is elfogadnék. :)

babicsek írta...

@Christytunderke:

Sok sikert a beszerzéshez:D

@citromhab:

Ígérem a héten körülnézek, h van-e esetleg olyan itthon kapható cerka, amiből ki lehetne hozni egy ilyen vagy ehhez hasonló szettet;)

Erika írta...

Ezek a legjobb szemceruzák, nekem is megvan jópár szín ezekből -másik szettből-, és szerintem semmi sem tartósabb UD cerkáknál:) Hamarosan én is írok róluk:)
Jó tesztelgetést és sok szép sminket velük:)

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.