2010. október 14., csütörtök

bourjois shadow and highlighter

Folytatva az előző posztban megkezdett Bourjois vonalat most ismét ezen márka pár termékéről lesz szó, konkrétan egy szemfestékről és egy highlighterről. Nézzük is meg mit tartogatnak nekünk a kis kerek tégelyek.


Last time I showed you some Bourjois polishes and I'll continue with this brand, today I'm gonna tell a tale of an eyeshadow and a highlighter. Lets have a look into those cute little round pots.




A sort most is a csomagolással nyitnám, mely szerintem aranyos, bájos és mindenképpen hasznos. A kerek tégelyek pont elég masszívak ahhoz, h kellő védelmet nyújtsanak, de korántsem nehezek vagy esetlenek. Ráadásul a szemfestékeknél minden tégely ugyanolyan színű, mint a benne lévő termék, így nem kell mindet végig nyitogatnunk, h megtaláljuk azt az egyet, amit keresünk. A highlighternél nem emlékszem, h eltérnek-e a tégelyek színei, és mivel sehol sem találtam róluk, még a hivatalos honlapon sem, így erről sajnos nem tudok pontos infót szolgáltatni. 
A tégelyek amúgy a kis arany gombocskával nyithatóak, a zár szerkezete ugyan nem atombiztos, de nem hinném, h attól kellene tartania bárkinek is, h a táskájában egyszer csak kinyílik és mindent beborít a festék. A tervezők a látvány mellett próbáltak a praktikumot is figyelembe venni, így minden tégely teteje egy aprócska tükröt rejt. Sajnos ezek tényleg annyira picik, h sokra nem megy velük az ember, de abszolút végszükség eseten még esetleg jól jöhet:)
 Itt említeném meg, h a highlighter dobozába még egy incifinci kis ecsetet is bezsúfoltak, ami szintén kedves dolog, de mivel az ecset eléggé rossz minőségű, karcos a használatát szerintem nyugodtan mellőzhetjük. Már csak azért is, mert az ecsetet nem választja el semmi a púdertől, így amikor megfogjuk az ecsetet máris púderes a kezünk, ami egy csillámos highlighter esetén nem a legjobb dolog.



First lets have a look at the packaging, which I think is really nice and cute, and it is strong enough to protect your shadow, blush or highlighter without being heavy or bulky. The other good thing is, that every shadows packaging matches the color of the shadow, so you don't have to search a lifetime for that particular shadow, you just have to take a look at the outside. Same goes for the blushes, but I'm not sure if the highlighters also got a matching outside to their indside - shame on me - and I couldn't find any info on that.
The little pots can be opened by pushing the golden button. I think it's really good, you don't have to fear that if you put it in your bag it'll open somehow and destroy your bag. Another nice thing is, that the designers tried to play nice and put a mirror in every top. The bad about this is, that the pot is so small that the mirror is basically useless, but it might come handy in an emergency situation:)
I also would like to mention that every blush and highlighter has a little brush inside of that tiny pot. The problem with this is that the brush is very hard, really tiny and scratchy, so I don't really recommend to use it. Another thing about this is, that there is nothing between the brush and powder, so if you take out the brush you instantly get the product on your fingers, hands and you don't want to have frosty glitter on your hands, so forget it.

Kezdenem a szemfestékkel. Nem mostanában jött ki ez a gyönyörű, mély padlizsános árnyalat. Volt egy párja is, egy szintén nagyon sötét zöldes szemfesték, de akkoriban a lilás korszakomat éltem és erre esett a választásom. Akár csak a lakkok esetében itt is sokat elárul, h nem vettem meg azóta sem azt a szép zöldet, ugyanis a szemfesték akármilyen szép is a tégelyben, iszonyat sok munka van vele. Egyszerűen nem lehet normálisan kivarázsolni onnan, mindenféle alap kell ahhoz, h előcsalogassuk a színt, ez pedig kicsit túl sok macera már így. Alap nélkül pedig úgy néz ki az egész, mint ha szimplán koszt kentem volna a szememre, azt pedig kétlem, h bárki is ilyen hatást szeretne elérne, hacsak nem valami divatfotózásról van szó. Szal összességében sajnos azt kell mondjam, h bár a szemfesték nagyon finoman őrölt, a színe elég gyenge és csak hosszas könyörgés hatására hajlandó előjönni.



I'll start with the shadow, which is a really beautiful, dark eggplant kind of color with a little sheen to it. It came out a while back, paired with a dark green one, but at that time I had my purple era so I bought this. I think, just as with the polishes, it tells a lot, that since then I didn't buy any other shadow from the line. The problem with this baked shadow is, that it looks fantastic in the pot, but it's really hard to get the color out of it. You really have to work with it a lot, and use a ton of a base to make the color show up. I think this is a little bit too much, and without a base the shadow looks like I would have slapped on some dirt. I don't think that anybody wants to have a look like this, maybe only for a fashion shoot, but not for a night out. So even if the shades are very tempting, the shadows are soft to the touch they are just to much work.

Jöjjön a highlighter. Amikor vettem még jó pár társa volt, és elég nagy volt a választék, elsőre nem is nagyon tudtam dönteni, végül erre a kicsit csillogós, barackos árnyalatra esett a választásom. Nem csalódtam benne, kellemesen pigmentált, könnyű vele dolgozni, így csak tőlünk függ, h kevesebb vagy több színt szeretnénk. A csillámok miatt azért nem árt picit odafigyelni, h ne essünk át a ló másik oldalára, hiszen senki se szeretne egy elszabadult diszkógömbre hasonlítani. A csillámok egyetlen aprócska hátránya számomra, h néha hajlamosak potyogni, így sminkelésnél erre nem árt picit figyelni, de nem egy kardinális probléma. A többi árnyalat között amúgy láttam olyan is, ami jóval kevesebb csillámot tartalmazott, szal aki nem szereti őket válogasson azok közül. Tartósságát tekintve szerintem egész jól bírja, persze nap végére meg szokott kopni kicsit, de a tégely nem egy hatalmas darab, így akár magunkkal is vihetjük, h nap közben kicsit felfrissítsük. Szerintem egy aranyos és kellemes darabja lehet kis/nagy smink kollekciónknak.




The highlighter is lovely, the color range was huge, when I bought it, it took me several minutes to figure out which one to buy. At the end I got myself this nive peachy color which has golden glitter in it. The product has a good pigmentation, is soft and is easy to work with, so it's up to us if we want a little bit more, or less color on. I would recommend to be a little bit carefull, because of the glitter, don't use too much cause you'll look like a walking, talking disco ball. A little con of glitter is, that when applying it tends to have a little fall out, it's not a big deal, but I wanted to mention it. There are several shades which don't have so much glitter, so if you're not a fan of it you still have a great selection to choose from. The highlighter is quiet good, at the end of the day the most of it is still there. Of course it will fade a bit, but the pot is not so big, so if you wish  so you can take it with you to make some touch ups during the day. I think it can be a nice add to your small/big make up collection.

Ennyi beszéd után nincs más hátra mint, h megmutassam a színeket. Először az alap nélküliek jönnek, majd a kezem felső részére korrektor, míg az alsóra egy kis NYX Milket raktam és csak azután következett a szemfesték és a highlighter.
The highlighter looks good even without a base.

See? The shadow looks like dirt...

Now that looks more like the color in the pot. (Corrector on top, Milk at the bottom)


The shadow now has the same nice sheen as in the pot.
After all this talk here are the swatches. On the first two pic I had no base on, while on the others I had concealer (on top) and NYX Milk (at the bottom) under the shadow and the highlighter. As you can see the difference is huge.

2 megjegyzés:

Annus21 írta...

Régebben azt gondoltam hogy márkás drága és akkor az biztos nagyon jó minőségű.Aztán megtanultam, hogy nem a drága márkás is lehet szar minőségű.

babicsek írta...

@Lulu21:

Sajnos a magas/abb ár és a csinos csomagolás egyáltalán nem garancia semmire.Mondjuk én mostanra már rászoktam arra,h mielőtt megveszek valamit napokig bújom a netet,h mások mit gondolnak róla,h érdemes-e egyáltalán foglalkozni a termékkel:)

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.