2010. december 3., péntek

essence metallics

Nem kevés küzdelem árán, és nem teljes megelégedéssel, de hosszú idő végre valami újjal tudok nektek szolgálni. Múltkor amikor betévedtem az egyik Rossmannba rögtön rátaláltam az új Metallics kollekcióra. A szemfestékeket és egyebeket most kihagytam, viszont két körömlakkot szinte azonnal bepakoltam a kosárba. Vegyük kicsit jobban szemügyre a két delikvenst.


After a lot of fight and with a not so high satisfaction finally something new that I can present to you. Last time I went into a Rossmann I saw the new Metallics collection. I didn't really care about the eyeshadow stuff, but the polishes seemed right up my alley, so I took two of them home. Let's take a closer look at them.




A honlapon összesen 5 új árnyalatot láttam, a boltban viszont csak hármat. Nem tudom, h ez azért volt, mert nálunk eleve csak ennyit dobtak piacra vagy már kifosztották a készletet, és nekem csak a maradék jutott. A napokban tervezem, h benézek még más üzletekbe is, hát ha ott választ kapok a kérdésemre. Addig is a három szín melyekkel én szembe találtam magam egy csillogó ezüst volt, egy enyhén khekis beütéssel bíró antik arany árnyalat, és egy nagyon sötét, szinte fekete lakk. Az ezüstöt figyelmen kívül hagytam, viszont az arany nagyon megtetszett, még pedig azért, mert nem volt harsány, túlzó, agyoncsillámozott. Ünnepélyes, de nem hivalkodó, kellemes, és szerintem kicsit különleges árnyalat is, mivel ha az ember azt mondja, h arany, akkor nem feltétlenül ez az árnyalat jut elsőnek eszünkbe. Mondjuk nekem ez kimondottan tetszik, mivel abszolút nem vagyok arany rajongó, sem ékszerben, sem színben, valahogy nem jön be az a sárgás csillogás. Az árnyalat amúgy a Nothing Else Metals (04) nevet viseli. Én jót mosolyogtam rajta, és persze egyből eszembe jutott a dal is.
A feketés sötét szürke lakk azért jött haza velem, mert tetszett, h valahol a kettő szín között van, az apró csillámok pedig gyönyörűen verték vissza a fényt, így nem menekülhettem. A sötét szín a hangzatos Metal Battle (05) nevet kapta.


On the essence website I saw 5 shades, but in store they only had 3. I can't really decide if this is because we only gonna get these ones, or because a horde of girls burglarized the shop. I definetly will check some other locations to find out the answer. So back to the shades, there was a glittery silver one, which I didn't care about, an antique gold with a little hint of khaki and a blackened gunmetal with glitters. As you may guess from the photo I bought the last two ones. The gold caught my attention because it is not your average, glittery, shiny, jump in your face kind of gold. It is very festive but also moderate and subtle. I think when someone says gold, that this is not really the shade that everyone thinks of. The polish is called Nothing Else Metals (04). When I read the name I had to smile, and of course the song started to play in my head.
The darker shade is a deep, blackened gunmetal with tons of microglitter, so it's basically bottled madness. I really liked it that it is not grey and also not black, it's somewhere in between. The shade is called Metal Battle (05).

 With a different light the khaki is more visible.

Shimmertime

A színeket dícsérő szavak után jöhet a hideg zuhany. Sajnos a két lakkal elég sok a probléma. Kezdem az arannyal, amelynek tényleg szép színe van, viszont csíkos marad még a legkörültekintőbb felvitellel is. Nem vészes a probléma, nem kell semmi durvára gondolni, de azért észrevehetően ott maradnak az ecsetnyomok, ha éppen úgy esik a körmünkre a fény vagy ha kicsit alaposabban odafigyelünk. Ha valakinek tetszik a szín, sajnos nem ez lesz a legnagyobb problémája.
A másik probléma, ami felmerült már mindkét színt érinti. Kicsit lentebb találtok majd egy képet, a kicsit elcseszett körmeimről, ahol láthatjátok, h a lakk már elkezdett lekopni. Mindez pár órával a felvitel után indult meg. Ez azért nem jellemező az Essence lakkokra, általában 3-4 napot simán kibírnak, de itt tényleg órával a felvitel után már lepattogott helyenként a szín. Nagyon nem tetszős. Ez már inkább visszatartó erő számomra, mint a halovány ecsetvonások. Talán egy másik alap vagy fedőlakk használatával orvosolható a probléma.

Clik to view it bigger, if you dare:D

So after the good let's face the bad. I'll start with the gold tone. It is a great color, but it is streaky no matter what you do. It's not that big and noticable, but if the light hits your nails in a special angle or you take a closer look you may notice some streaks. If you like the color, this won't be your biggest issue.
The other problem goes for both bottles. A few hours after applying the polishes I saw that chipwear already started. I mean Essence polishes have a good staying power, I can get away with them for 3-4 days without any major chipwear problems, and here I had it after a few hours of wear. Me don't like this. I think this is a bigger problem than the little tiny streaks. Maybe with another base or topcoat it can be solved.

Egy másik aprócska dolog amit még hozzáfűznék a feketés lakkhoz az az, h egyszer már kiadták. Bizony, amikor hazahoztam az új szerzeményeket nagyon jó hangulatban nézegettem a már meglévő lakkjaimat, h később majd mivel párosíthatnám a színeket, amikor is feltűnt, h az egyik lakk feltűnően hasonlít a Metal Battle színéhez. Gyorsan kikaptam hát a kis gézengúzt és csináltam egy színpróbát. Nem kicsit lett rossz kedvem. A már meglévő lakkom szinte ugyanolyan, egy icipicit világosabb, és kicsit más benne a csillám, de ezek annyira apró eltérések, h felkenve semmi sem látszik belőle. Nagy nagy rossz pont jár ezért, nem szeretem, amikor ezt csinálják. Van épp elég színárnyalat a világon, ne adogassanak ki ennyire hasonlóakat, döntsék el, h a kettő közül melyiket akarják és kész.  Mielőtt bárki félreértené nem arról a párszár forintról van szó, amit kifizettem a termékekért, engem a hozzáállás zavar. Tényleg annyi színből, árnyalatból, extrából lehet válogatni, erőltessék meg magukat kicsit. A feltűnően hasonló kistestvér amúgy a Fabuless (21) névre hallgat.

Mainly the same polish in two different bottles and with two different names. Boo!

There is one little thing I might add to the blackened polish, it's, not new. Oh yes, it was already released to the permanent line. When I came home with the two new polishes I went through my stash to see which other colors I could pair them, and I saw that one of my little bottles looked very similar to Metal Battle. I got a little grumpy, took out the other one and made a few swatches and got even more grumpy. The polish I already had was just a tiny bit lighter in color and had a bit different kind of glitter in it, but trust me I put on both and could barely see any difference after they dried. That is a big no go for me. I mean there are so many colors and shades out there, there is enough to bring out something new. I so hate it when a brand does this, decide what you want folks and release that color, but not so similar ones after each other. Don't get me wrong, it's not about the few bucks, it's about the approach of the brand. When you're doing a new polish you can select the color, the shade, the finish, the glitter, so many things, just be a little creative. By the way, the little brother goes by the name Fabuless (21).

Remélem, h ez a kis írás segít eldönteni nektek, h szeretnétek-e azt a párszáz forintot ezekre a lakkokra áldozni vagy inkább másra költitek el. Minden esetre jó vásárlást:D

I hope this little review was helpful for you to decide if you would want to spend some money on these or save those bucks for something else. Eitherway I wish you a great shopping time:D


3 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

A mágnesezést nem próbáltad? Akkor egyből látnád a régi és az új lakk között a különbséget.

babicsek írta...

@Zsuzsi:

Az az igazság, h engem a dolog mágnesező része nem fogott meg. Kicsit olyan az eredmény mint ha az embernek valami csúnya körömbetegsége lenne, és magán az alapszínen amúgy sem változtat a dolog, csak csíkos lesz a lakk megjelenése:)

Időközben azért rájöttem, h a látottaknál jóval több dolgot hoztak be, szal nem árt több üzletbe is elnézni, mert nagyon változó a kínálat.

Rita írta...

Zsuzsi szerintem az 5-ös lakk nem mágnesezhető, csak a többi 4.

Egyébként én meg azt néztek, hogy nagyon hasonló vagy tök olyan mint a denim wanted-os feketés-fémes. Nekem az megvan, szóval én kihagytam, de biztos népszerű szín azért adják ki sokat :D

Én másik két árnyalatot vettem meg (steel me, cooper rulez), most olyan két napja van a kezemen és még szép, de dupla alaplakkal -mert félek a fémtartalmától :D- meg fedőlakkal.

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.