2010. október 31., vasárnap

neutrogena new vs. old

Az arcápolás mindig fontos, hiszen ez az alapja az egész sminknek. Ha valaki szeretne törődni a bőrével nem árt időnként egy kis radírozás, de nem mindegy, h ezt mivel visszük végbe. A boltokban a polcok persze roskadásig vannak mindenféle termékkel, az ember lánya pedig azt sem tudja, h melyiket vigye haza, mert mindegyik a flakonba zárt csoda, legalábbis a gyártó szerint. Régebben a Neutrogena Visibly Clear termékét használtam, és mivel már egy ideje kapható ennek amolyan átgondolt verziója gondoltam összehasonlítom őket. Kezdődjön hát a csata:)


Taking care of your skin is in my opinion very essential, cause this is the base for a great makeup look. Part of this routine should be a good facial scrub. Of course the stores are full with products, and every single one of them claims to be a bottled miracle, according to the manufacturers. I used to use the Neutrogena Visibly Clear scrub, but since there is another version of this product available I thought I compare the two. So let the battle begin:)




A radírozás fontos, hiszen lejön vele sok elhalt hámréteg, viszont tapasztalatom szerint nem szabad minden nap csinálni. Még akkor sem ha egyrészt ez van a terméken feltüntetve, másrészt csábít minket a puha bőr érzése. Ha ugyanis huzamosabb ideig radírozunk minden nap azzal jelentős kárt tudunk okozni, tudom, tapasztaltam, és időnként a mai napig szenvedek az évekkel ezelőtt elkövetett hülyeségemért. A radírozást szerintem elég hetente egyszer, max kétszer elvégezni, a hangsúly inkább a rendszerességen van. Ezzel sokkal többre megyünk, mint ha pár nappal a nagy alkalom előtt minden nap neki esünk az arcunknak. A jó arcradír szerintem ne legyen túl durva, esetleg karcos, könnyen el lehessen oszlatni, de azért érezzem is, h csinál valamit, nem pedig csak lefolyik az arcomról. Anno is valami hasonló motoszkált a fejemben, amikor megvettem a Visibly Cleart.
Kezdjük mindjárt a csomagolással, ami szerintem teljesen rendben van. Fejre állított tubus, amiből az utolsó csepp terméket is könnyen ki tudjuk préselni. A kupak jól zár, és ami még tetszik, h nem túl nagy rajta a nyílás így az adagolás sem okozhat gondot. A tubus teteje színes, az alja pedig átlátszó, ami azért tetszik, mert így láthatom, h mennyi is az annyi, és nem kell azt találgatnom, h vajon még 6 vagy már csak 2 használatra lesz-e elég. Ebből a szempontból amúgy nincs különbség a régi és az új között, az eltérés csak a színekben mutatkozik meg.

Scrubing is very important, because it helps you to get rid off the dead skin, but I don't think it's a good idea to do it every day. I know that most products recommend it, and the soft skin you get is really tempting, but trust me, I did it years ago, and still suffer from it from time to time. I think doing it once or twice every week is totally enough. The point is to do it on a regular base, and not just in a panic style when you realize you only have days before the big event and then torture your skin every day with scrubing. A good scrub is not to harsh and has a not to runny consistency, so I can feel that it is really working on my skin. Something like that was in my head when I bought the Visibly Clear scrub.
Let take a look at the packaging, which I think is well done. It's an upside down squeeze tube, which is good, cause you can get out even the last drop of product. The lid has a good closure, and the opening where the product comes out is small enough, so you can't squeeze out a ton of cream at once. The top of the tube is colored, while the bottom part is see through. I like it, cause this way I can see how much product I got, and don't have to play a guessing game is it enough for 6 or just 2 uses. The old and the new don't show any difference, they both have the same style of packaging, only the color has been changed.

Nézzük, h a termék is azonos-e vagy sem. A régi Visibly Clear egy sűrű, fehéres krém, apró zöldes golyócskákkal, az illata pedig kicsit olyan kémiás, laboros jellegű, na meg egy kicsit azonosíthatatlan is. Engem nem annyira zavart, de azért nem is voltam tőle elájulva. Az új pink verziónak már köze sincs ehhez. A krém közel sem olyan sűrű, sokkal könnyebb eloszlatni, pink színű és pink golyócskák vannak benne. A kis részek, sokkal kisebbek, mint zöld elődeik, mindjárt elmondom, h ez miért jó. Az illata is teljesen más, eltűnt a laboros jelleg, és jött helyette egy kellemes, nem túl édes, gyümölcsös illat. Na ez már sokkal jobban tetszik. Mint mondtam a krémben lévő golyócskák/részecskék mérete jelentősen csökkent. Ennek kimondottan örülök, mivel a régivel pont az volt a bajom, h durvának, túl erősnek éreztem. Az új pink verziónál ez fel sem merült bennem. Persze érzem, h a radír dolgozik, és tényleg teszi a dolgát, de nincs meg az a smirglivel dörzsölöm a fejem érzés, ami valljuk be, elég jó dolog. Abszolút győzelem a pink verziónak.



Let's go on with the product itself. The old Visibly Clear was a thick greenish white cream with little green parts in it, and had a little chemical, laboratory kind of smell. It wasn't really bothering me, but I wasn't either a fan of it. The new pink version is totally different. It's a not so thick, pink cream with tiny pink parts in it. The smell has also changed to a nice, not to sweet, fruity one, which I definetly like. As I said the scrubbing parts of the cream are million times smaller then the greens were, and this is why I really like it. It's not so harsh on my skin, but I still can feel how the product is working. You simply don't have the feeling, that your torturing your skin.  Definetly a win for the pink one.


Az előbb említettem, h a pink verzió, nem olyan sűrű, így persze kevesebb krémmel is be tudjuk fedni az egész arcunkat, tehát tovább fog tartani egy tubus. Íme a bizonyíték. Mindkét flakonból nyomtam egy kisebb adagot, és míg a régi szépen egy helyben maradt, addig az új egyből elkezdett egy kicsit szétfolyni, ennyire más a kettő sűrűsége. Nekem ezen a téren is az új jön be jobban.


I mentioned it above that the consistency also changed, and here is the proof for it. I squeezed out some of the old, and some of the new one. While the old version is really thick and stays in place, the new one already started to dissolve a bit. Another win for the pink side.


Összességében azt kell mondjam, h az új verzió sokkal jobban tetszik mint a régi. Jobb az állaga, kellemesebb a használata és jobb az illata is. Ennek ellenére a régi sem rossz, de mióta megvan a pink, azóta azt már csak testradírnak használom, mert annak pont jó:D

All in all I have to say the new version is better. It has a better consistency, it feels better when I'm using it, and even the smell is better. That doesn't means that the old one is crap, I just simply prefer the pink one. By the way, since I got it, I use the old one as a body scrub cause it's great for that purpose:D

2 megjegyzés:

Unknown írta...

thanks for sharing x

babicsek írta...

@kirstyb:
Your welcome,I hope the review helped a bit:)

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.