2010. december 21., kedd

douglas eyeshadow palette

A minap sikerült betévednem egy Douglas üzletbe (láthatatlan erők vonzottak be), ahol a sok csillogó csomag és egyéb között megláttam pár tökéletesen egyszerű, csöppet sem hivalkodó fekete palettát. Kicsit alaposabban szemügyre vettem őket. Összesen öt különböző színskálában pompáznak - kék, zöld, lila, barna és szürke - mindegyikük öt szemfestéket tartalmaz, és két kicsi applikátort. Miután megnéztem az árukat és persze a festékeket úgy döntöttem kettővel megajándékozom magam. Nehéz kitalálni, a posztban eme apróságokról lesz szó. Előre is bocs a nem túl jó képekért, de mindenképp meg akarom mutatni a palettákat, mert szerintem aranyos ajándék lehet bárkinek.




Not so long ago I stumbled into a Douglas shop (oh those mighty forces), where among all those bling bling packages I saw a few plain black palettes. I went to take a closer look and saw that there are five different of them - blue, green, purple, brown and grey - and every of them contains five different shadows. After seeing the price tag and testing the shadows I bought myself two of them, and now I'm going to do a little review. Sorry for the crappy pics, but it's already dark when I get home and I would like to show these babies before Christmas, cause they can make a nice present.



Szal, a lehetséges színösszeállításokból legjobban a zöld fogott meg, aztán pedig a szürkés és a kékes. Ez nem azt jelenti, h többivel gond van, a barnás azért nem érdekelt, mert elég sok barnám van itthon, és fölöslegesen azért még sem szeretnék pénzt költeni. A lilás pedig azért nem érdekelt, mert nem igazán szoktam ilyen színnel sminkelni magam. Tehát első körben jött a zöld és a szürke, a kéken pedig nagyon erősen gondolkodom:D


A paletták 2000 forintba kerülnek (azaz 1990-be, és 1890-be ha valakinek van törzsvásárlói kártyája) és összesen 11 gramm szemfesték van benne, így színenként 2,2 grammot kapunk. Nevük nincs, egyszerű fekete csomagolás, ezüstös Douglas felirat a paletta tetején, belül pedig a szokásos tükör és applikátorok várnak minket. A kis dupla, szivacsos ecsetek nem a legrosszabbak, de én nem rajongok értük ezért valószínűleg egy színben passzoló cerkát fogok a helyükre tenni. A csomagoláshoz még annyit, h szerintem elég jól záródik, a teteje pedig nem a megszokott fényes műanyag, hanem kicsit gumiszerű. Jó lett volna, ha az egész csomagolás ilyen anyagból lenne, mert akkor tuti nem csúszna le, fordulna le sehonnan, de talán majd legközelebb.
Térjünk át a lényegre, a festékekre. A zöld palettában található színek (szegényeknek nincs se nevük, de még számozásuk sem): világos, élénk zöld; hideg, kicsit kórházas zöld; közepes olíva; sötét, koszos mohás zöld és egy olyan szín, amit leginkább az angol teal kifejezés ír le. A két világos és az utolsó szín ezüstösen csillog, míg az olíva arany csillámot kapott. A sötét mohás zöldben is vannak apró csillámok, de ezek felvitel után eltűnnek, tehát nem igazán számítanak. Pigmentáltságukat tekintve az utolsó kettő kicsit enyhébb, azaz ezekből több rétegre lesz szükségünk a kívánt hatás eléréséhez, de a helyzet abszolút nem vészes. Amit még elmondhatok a festékekről, h nagyon finoman őröltek, könnyű velük dolgozni és viszonylag tartósak. Sminkelésnél viszont figyeljünk oda, h rakjunk egy kis púderárkot a szemünk alá, mert minimális veszteséggel számolnunk kell.
No, akkor térjünk át a szürkés palettára, amelyben a következő színek találhatóak: hideg ezüst; meleg, kicsit fehéres ezüst; fényes középezüst; sötét barnás szürke és fekete. Az utolsó két szín teljesen matt. Ez a paletta összességében nem olyan jól pigmentált mint a másik, itt szinte mindegyik színnel többet kell egy kicsit dolgozni, de itt sem mondható vészesnek a helyzet. Minden más tekintetben ugyanaz mondható el erről a kis összeállításról is, mint a zöldről.
Összevetve mindent nekem tetszettek a paletták és úgy gondolom, h az öt színösszeállításból mindenki kedvére tud válogatni. Nem utolsó sorban akár kedves kis ajándék lehet bármelyik sminket szerető vagy a sminkkel épp ismerkedő családtagunknak, barátunknak vagy akár magunknak, így akinek van egy kis ideje nézze meg őket élőben is:D




Out of the five palettes I really liked the green, the grey and the blue one. This doesn't means that there is a problem with the other ones, I just have similar browns at home, and I don't really use purple make up, that's why I didn't care about those ones. So I bought the green and the grey one, and I'm totally eyeing with the blue one, maybe I'll go back later:D
The palettes cost 2000 forint ( somewhere around 8 euros) and have a total weight of 11 gramms, so you get 2,2 gramms of each color. The palettes don't have a name, they have a plain black packaging with a silver Douglas logo on top. The lid holds a mirror inside and you also get two double ended sponge tip applicators. They are not the worst I came across, but I think I'll replace them with a matching eyeliner. The lid is not the typicall glossy black plastic, it's more rubbery, I liked it, I wish they had made the whole palette like that, cause that would give it a great grip, so no slipp and slide accidents would happen. I think that is more than enough about the outer part, let's face the inside.
I'll start with the green one. You get the following shades (they don't have names, or even numbers): a light grassy green; a colder, minty green, a deep olive green, a dirty moss green and a teal shade. The first two and the last shadow have silver glitter/sheen, while the olive green has a beautiful golden glitter in it. In the pan the mossy green also has some golden glitter, but that disappeares after applying. The last two shades are a bit on the sheer side, but it's not a big deal kind of thing, you just need a little more of them. The shadows are very soft, easy to blend and have a good staying power. Only thing with them is, that when in use they definetly have some fallout, so watch out.
The silvery grey palette containes these shades: a cold silver, a warmer silver with a hint of vanilla, a sparkly grey, a dark carchoal with brown undertones and a deep black. The last two shadows are matt, the others are bling bling. I have to say that this palette runs on the sheer side generally, but as I said not a big deal, nothing a good base can't solve. Everything else is like with the green palette.
Overall I think these palettes are a good investment to play around, the colors are great and these can definetly make a good present under the tree for any makeup lover, makeup newbie or for yourself, so check them out in store if you have some spare time:D



Last shades from the green (tealis blue) and the grey (black) palette.

Ti mivel ajándékoztátok meg magatokat az utóbbi időben?

What did you buy for yourself lately?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright (c) 2010 babicsek's beauty bag. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.